Certyfikacja systemów
HACCP | BRC | IFS | ISO22000

  • Procedura certyfikacji wdrożenie systemu jakości -> audyt przed certyfikacją -> audyt certyfikujący.
    Certyfikaty wydawane są na 12 miesięcy lub 3 lata. Corocznie prowadzone są audyty nadzoru.

Czym jest certyfikacja?

Audytorzy HACCP muszą potwierdzić wymagania przepisów prawa polskiego i EU, które regulują produkcję żywności i suplementów diety. Certyfikat gwarantuje, że osoba ma świadomość takich procedur i jest dobrze zorientowana w zakresie kontroli wewnętrznej. Certyfikacja pozwala potwierdzić stosowanie przez firmę systemu identyfikacji i identyfikowalności, technologi i higieny w procesie produkcji.

Doświadczenie

Audytor musi posiadać co najmniej pięć lat doświadczenia w pracy, w co przynajmniej jednym z obszarów technologii żywności, weterynarii.

Certyfikaty

Certyfikacja HACCP jest idealnym rozwiązaniem dla wszystkich przedsiębiorstw sektora spożywczego, które wymagają potwierdzenia stosowania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP. Certyfikacja potwierdza wdrożony system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli na zasadach określonych w rozporządzeniu (WE) 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych oraz Codex Alimentarus. Certyfikacja HACCP oparta jest na praktycznym podejściu, które wspiera poprawę funkcjonowania i bezpieczeńśtwa. Zapewnia to firmie i klientom zwiększenie zaufania do jakości i wydajności firmy sektora spożywczego. Korzystamy z wykwalifikowanych audytorów z zakresu bezpieczeństwa żywności.

Przykładowy link

<< OfertaKontakt >>

Copyright © 2011 | Kodowanie: Tworzenie stron internetowych - www.pawelkowalczyk.pl | Projekt graficzny: AdobeTutorialz